31 Ekim 2012 Çarşamba

Deniz-Kum-Güneş

Böyle bi deniz, kum, güneş kısacası tatil hissi yarattı bu fikir bende. Yazı yeni geride bırakmışken olmadı bu :) 

Dantel gibi Turta!

Sadece hamura verilen basit şekillerle harika bir turta olmuş. Sanki dantelle süslenmiş gibi :)

30 Ekim 2012 Salı

Yumurtanız nasıl olsun? :P

Çok esprili bişey olmuş bu :D
" Sevgilim bi yumurtanın iki sarısıyız biz :P "

PasPas.

Eminim ki hamarat Türk kadını bunun alasını yapar hemde kısa sürede yapar :) Kolay bişeye benziyo. İhtiyaçlar sadece kalın bir ip ve kalın bir çift şiş. Beğendim bunu.

29 Ekim 2012 Pazartesi

Çekiliş-6!

Ojesandığı'ndan bir çekiliş var ve çok fazla hediyesi var :) Ben ojelerin rengine bayıldım özellikle.. Katılmak isterseniz buyrun.

Bebişlere pırıltılı ayakkabılar!

Çok pratik bi şekilde yapılabilir bu, her alanda kullanılan bi süsleme fikri aslında bu ama ben bu küçücük ayakkabılarda çok beğendim :)

Makas ile Tavşan Kurabiye.

Sanırım kurabiye yapılabilir bu şekilde, son hallerinin fotografını bulamadım ancak, makasla bu tavşan şeklini verip pişirdikten sonra, çikolata, şekerleme vb. ile süslenebilir. Gerisi hayal gücünüze kalmış :)

28 Ekim 2012 Pazar

Size özel olsun :)

Herhangi bir silgiyi kullanarak siz de kendi mührünüzü yapabilirsiniz, tek tek hazırladığınız kartvizitlerinizle kendinizi tanıtabilirsiniz :) Hiç olmadı çocuklar için yapılabilir..


Dekorasyon fikrii..

Hem yerden tasarruf, hem şık bi dokunuş olmuş..

27 Ekim 2012 Cumartesi

Akribos XXIV

Akribos XXIV Seramik Bayan Saati.
Çok hassas bişeye benziyo bu, ben kullanmaya kıyamam :)

Gizli Bir Dolap

Duvarda gizli dolap fikri çok pratik bişey. Derli toplu bir görünüm oluyo. Normal dolap olduğunda çok göz yorucu oluyo sanki...

Çekiliş-5!

Bunları çeyizime istiyorum o kadar! :) Bana çıkmasa bile gidip alıcam sanırım.. Üstelik bu çekiliş olayı nasıl eğlenceli bişeymiş ya. Daha blogumu ilk açtığım zamanlarda demiştim çekiliş düşünüyorum diye, 100 izleyiciden sonra yapıcam sanırım ben de :)

26 Ekim 2012 Cuma

Çekiliş-4!

Melodram'ın güzel bir çekilişi var. Katılmak isteyenler buradan alalım sizi :)

Nane şekerli çay!

Tam hasta olunacak bi mevsimdeyiz, ufak çaplı bile olsa hasta olmadan bu mevsimi atlatan yok gibi. Dondurma post'undan sonra Ece Gürbüz ( güzel bi moda blogu'nun sahibi kendisi ) hasta olduğunu söyleyince güzel bi çay tarifi paylaşmak istedim. Çok fazla tarif denecek bi yanı yok gerçi, bi püf nokta var sadece :) Kuzenimden öğrendiğim bişey bu. Tercihen ıhlamur ama o an bulunmuyosa başka bir bitki çayı da olabilir, biraz limon ve biraz da şekeri demliğe alıyoruz. Püf noktada naneli şekerde. Şöyle mentollü güzel bi şekerden olips falan olabilir bu, 2 veya 3 tane, tadını biraz fazla hissettirecek oranda ekliyoruz. Özellikle solum yollarının açılmasında, boğazda falan çok etkili... Umarım faydasını görürsünüz. Geçmiş olsuun :)


Zımbalı Sütyen..

Converse'ten sonra bu karşıma çıktı ve buna tam anlamıyla ba-yıl-dım! Çok harika durmuş. Converse'te ki zımbalardan daha yaratıcı. Birde dantelin üzerinde metal parçaların olması farklı dokuların uyumunu göstermiş bize. Beyaz ceketle de hiç fena gitmemiş :)

Dondurmaaa!!!

Bu kalıpları sadece kurabiye kalıbı olarak düşünürdüm, hani biz biraz geniş düşünmesine izin verilmemiş sürekli bastırılmış bi toplumuz ya, sırf bu yüzden pek çok yetenek harcanmıştır hatta, çünkü kurallar dahilinde düşünmeniz gerekir, aksi düşünceleriniz toplumdan dışlanmanıza bile sebep olabilir.. Her neyse  bu olay değişmeye başladı nihayetinde.. Asıl söyliceme geleyim :) Fikir çok hoş. Adeta pasta gibi görünüyo, yanına da taze meyvelerle çok lezzetli olur :)


25 Ekim 2012 Perşembe

İlk Ödülümü aldım :)


Blogum ilk ödülünü Hayaller Atölyesi'nden aldı. Teşekkür ediyorum kendisine :) Benim gibi yeni blogger'ları desteklemek amacıyla böyle güzel bişey düşünülmüş. İzleyici sayısı 200'ün altında olan bloglara bu ödülleri vererek, ve onlarda başka bloglara aynı şekilde bu ödülü vererek zinciri devam ettiriyorlar. Benim ödüllerime gelinceeee :)
Çilekli Mektubum
Özlem'ce
birgaripSeyma
brai'nin dünyası
FashionhouseBG

Ödülleriniz hayırlı uğurlu olsun :)

" Daha önce bu ödülü almış olanlarınız var mı bilmiyorum aslında inceledim bloglarınızı ama gözümden kaçmışsa falan bu da benden ikinci ödül olsun :) "

CanavarBurger

Yemekleri daha eğlenceli hale getirebiliriz, bundan da önemlisi sevdiklerimizle yediğimiz yemeklerdir ama :)


Çilek-Çikolata

Nasıl canım çekti anlatamam. Çilek ve çikolata, daha ne olsun ki :) Yapımı da basitmiş, bu zamanda çilek bulunuyo mu ki? Geçende gördüm sanki ben, ama ne kadar lezzetli olur ki mevsimi geçti :/
En sinir olduğum şey, yeni bi tarif keşfettiğimde içinde ki meyve sebzenin mevsiminin olmaması. O an yapıp yemem lazım :)

İyi bayramlaar!! :)

Sevdiklerimizle birlikte nice nice bayramlara...
" :) "

24 Ekim 2012 Çarşamba

Ananastan çiçek!

Kırk yıl düşünsem aklıma gelmicek şey bu, ananastan çiçek.. Bi pastanın tamamen bu çiçeklerle kaplandığını düşünün, ne kadarda hoş olur. Çok tuttum bu fikri!

Converse.

Son zamanlarda her yerde kullandığımız, ifw'de de bolca gördüğümüz metal süslemeler, zımbalar var ya.. Converse'te de güzel olmuş. Converse ayakkabılar hala vazgeçemediğim bağımlılık gibi bişey :)

23 Ekim 2012 Salı

Men's Fashion..

Mor ve tonlarını çok severim. Erkek modasında da hiç fena olmadığını düşünüyorum. Deriyle uyumu harika. Çok fazla modaya uyma derdinde olan bi sevgilim yok, üstelik bu ayakkabıyı giymek isteyeceğini de sanmıyorum ancak bu durum ayakkabının şık olduğu gerçeğini değiştirmez :)

Fincanlarımızı süslüyoruz:)

Cam veya seramik boya kalemleri ile rahatlıkla istediğimiz gibi süsleyebiliriz fincanlarımızı, hatta sevdiklerimize özel şeylerde hazırlayabiliriz. Belki güzel notlar alabiliriz fincanlarımızın üzerine yada güzel mesajlar sevdiklerimiz için...

                                         Uzakta ki sevgiliye güzel bi hediye olmaz mı bu :)

22 Ekim 2012 Pazartesi

ymm..ymm.. ymm :)

İleride çocuklarıma bunlardan hazırlayabileceğim zamanımın olmasını diliyorum. Çocuklarla ilgilenmek gerek. Aslında ben kendime de yaparım ki bunlardan. Çok lezzetli görünüyolar :) 

Gelinlik!

Çok başarılı :)
Gelinlik sezonu geçti sayılır artık biliyorum, ne de olsa yaz sonundayız ancak ben daha evlenmediğim için gelinlikler her daim ilgimi çekiyor :) Bu modeli beğenmemin en önemli sebepleri sadeliği ve uçuş uçuş görünen eteği... Rengi de çiğ beyaz değil ayrıca, biraz pembeye yakın bi renk..

21 Ekim 2012 Pazar

Çekiliş-3!

Uzun İnce Kıvırcık, bir çekiliş düzenlemiş ve son katılım 15 kasım imiş. Buyrun burdan! :) Bu harika şeylerde hediyeler..

Fiyonk fiyonk..

Fiyonklarla ne kadarda güzel bi model olmuş bu. Kuaförler kadınlar için büyük bi olaydır diye düşünüyorum. Bi kuaföre bağlandıysak kolay kolay değiştiremeyiz. Mecburen başka kuaföre gitmemiz gerektiği durumlar olur sonra. Mesela başka bi şehre gitmişsinizdir. Kuaförünüzü çantanızda taşımadığınız için başka bi yere gidersiniz  :) Ne anlattığınız modeli anlar, ne sizi tanıyordur da neleri sevdiğinizi neleri sevmediğinizi bilir. Sonuç olarak size benzemeyen biri ortaya çıkmıştır kuaförden ayrılırken. Son olarak İzmir'de bi düğüne gitmiştim. Saçımı da sadece at kuyruğu yaptırmak istemiştim. Onu bile beceremeyen bi kuaföre denk geldim. Tekrar saç yaptıracak vakti bile bulamadığım için, bütün gece yüzüm asıktı. Biraz da takıntılıyım galiba saç makyaj konusunda :)


Bir Bileklik Yapımı

Ben o malzemenin tel olduğunu sanmıştım ancak tel değil deri ipmiş. Adım adım yapımı anlatılmış ve bence denemeye değer. Çok şık durduğunu düşünüyorum.

20 Ekim 2012 Cumartesi

Fikirlerden biri..

Kesinlikle gelecekte ki evime bundan yaptırmak istiyorum. Temizlik malzemeleri ve çamaşır makinasının ortalıkta olması hiç hoşuma gitmiyo. Kapakları kapandığında dıştan normal dolap görünümü ayrıca bi güzel.

Çekiliş-2!

Nur's Studio'nun 1 Kasımda sonlanan bir çekilişi var. Güzelde hediyeleri var. Burdan buyrun :)

Çekiliş-1!

Benim Evim Atölyem Blogunun el yapımı harika havluları için bu çekilişe katılmalısınız :) İnsan kullanmaya kıyamaz bunları ya :)

Çok tatlı bu etek..

Bu hafif tonları her zaman sevmişimdir, bir de model bu kadar göze hoş gelirken, harika bir şey ortaya çıkmış.

Fas Çayı

Fas Çayı, Moroccan mint tea diye bilinen, naneli çaydır. Bildiğimiz kara çayla yapılabildiği gibi, yeşil çayla da yapılır. Ben yeşil çaylısını daha çok beğendim. Hafif yeşil, oldukça ferah ve sizi rahatlatan, sinirleriniz alınmış gibi hissettiren bi çay :) Yapımıda kolay, çok özellikli bişey değil. Sıcak suya yeşil veya kara çay ile birlikte biraz taze nane ve isteğimize göre şeker ekliyoruz. Kısa süre ateşte tuttuktan sonra suyunun yarısını atıp, biraz daha sıcak su ekliyoruz. Biraz kısık ateşte demlenmesini bekleyip içebiliriz... Özellikle belirtiyorum sinirlerinize çok iyi gelicek, çok rahatlatıyo :)