31 Aralık 2012 Pazartesi

Yaka Kolye Yapımı

Bebe yakalardan sonra gömlek yaka kolyelerde hızla yayılıyor. Siz ne düşünüyorsnuz?:)

30 Aralık 2012 Pazar

Kalpli Örgü Modeli

Bu modele bayıldım. Ben kazak istiyorum bundan söyledim anneciğime ama hiç yapcakmış gibi gelmedi :) Henüz evlenmemişiz kızının çocuğuna olmayan torununa örmeyi düşünüyo :) Hey allahım ya :)

Anahtar dövme.

Güzel dövme.. Bi gün dövme yaptırırsam diye biriktirdiklerim arasında ilk sıralarda olucak bu :)

Evde lollipop yapımı:)

Bayram şekerlerini değerlendirmece :) Gerçi artık bayramlarda çikolata tercih ediliyo..

29 Aralık 2012 Cumartesi

Bir sütyen çalışması :)

Askısız elbiseler için küçük bir değişim dönüşüm çalışması yapılmış gördüğünüz gibi :) Yaz aylarında rahatlık olabilir cidden bu, sırtta da güzel bi görüntü olur sütyen kopçasından iyidir :)) Birde lastik kullanılsa daha garanti sanki..

27 Aralık 2012 Perşembe

Meyveli çikolata bilmem kaç:)

Yılbaşı akşamı evde annemle her türlü yemek meyve çerez içecek tüketme rekor denemesi yapacağımızdan bu fotograftaki de ilgimi çekti :) Bol bol yapmak lazım ama, tadı damağımızda kalmasın :)Geçen baya güzel çilekler gördüm, ne kadar iyidir bilemiyorum ama bunu denemek için alıcam :)


Clutch:)

Çantayı çok sevdim. Tüh kurban bayramı da geçti, erken görseydim de kurban derisinden yaptırsaydım şundan :))

Patatesss :)

Bunu kesinlikle denicem, çok güzel görünüyor. Üstüne birazda baharat ile nefis olur :)
Patatesi dilimleyip, alt kısmını bırakmışlar olduğu gibi. Dolayısıyle dilimler birarada duruyo ve sanki daha güzel pişermiş gibi geldi bana :)

26 Aralık 2012 Çarşamba

En Güzel Gelinlik :)

Bu gelinliğe bayıldım. Çok zarif çok güzel ya..

Bileklik bilmem kaç :)

Ben de almıştım şunlardan ama fırsat bulupta kullanamadım hiçbiyerde. Şimdi bu da gözüme güzel görünüyo ama şimdi yapsam kesin benim ki böyle durmaz :) Bu güzel olmuş ama..

Aile ağacı

Ne maksatla yapılmış bu bilemiyorum ama belki davetiyelerde falan kullanılabilir. Bi tanede kalp şeklinde parmak izi olan davetiye fikri paylaşmıştım hatırlarsınız belki, hatırlayamadıysanız burada :) Hıh işte onun gelişmiş versiyonu gibi bu, aile boyu:)

Balon ve çikolata 2 :)

Balon ve çikolata ile yapılan tariflerin sağlıklılığını falan konuşmuştuk, net bişey söylemem mümkün değil ama sonuç çok güzel görünüyor :) Benim anlatmama lüzum yok, fotograflarla harika bir şekilde anlatılmış. Buyrun görelim :)

25 Aralık 2012 Salı

Çekiliş-13!

Shantaram okumak istediğim bir kitaptı, şansa bakın ki Mila hediye ediyormuş :) Çekilişine katılmak için buyrun :)

Tarçınlı Çay :)



Bahsettiğim tarçınlı çayın tarifini paylaşmak istiyorum sizinle. Tarif demek bile yersiz aslında, birçoğunuz yapıyor da olabilirisiniz :) Fincanımıza bir parça çubuk tarçın, bir dilim limon ve bir tatlı kaşığı bal koyup üzerine sıcak su döküyoruz :) Böylece suyla kaynatılmadığı için çok hafif güzel bir aroması oluyor. Hatta bir parça zencefilde atabilirsiniz içine.. Ben severek içiyorum :) Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun :)

Bu gidişle blogun ismini çay molası olarak değiştirmem gerekecek, çaya çok yer vermeye başladım :)


Düğün fotoğrafçısı çok önemli :)

Şu evlenirken çekilen fotograflar, düğün fotografları çok önemli bence. Masal gibi hatırlamak ister insan evlendiği günü. Klasik fotografçı pozlarını kesinlikle istemiyorum düğünümde, umarım istediğim gibi çekim yapabilecek birini bulurum :)
Bu fotograf çok güzel olmuş mesela :)
Bir de şuna bakın, öldüm gülmekten :D

Gelinlik gecelik :)

 Bu gelinler için sanırım :P
Çok güzel görünüyor ama ya, dantel heryerde hoşuma gidiyor zaten ama gecelik ve çamaşırlarda apayrı :)

24 Aralık 2012 Pazartesi

Tarçınlı tea lights :)

Tarçına bayılıyorum resmen. Tarçın çubukları etrafına sarılarak yapılmış bu mumlukta çok hoşuma gitti. Muhtemelen hafif bir tarçın kokusu da yayıyodur bu etrafa.. 
Bunu görünce bu aralar çok sık tükettiğim tarçınlı çay geldi aklıma. En kısa zamanda onuda paylaşıcam :)

Gelin Ojesi

Gelin dediğin azıcık süslü olur :P Dediğime bakmayın genelde sadelikten yanayımdır ama bu fikir hoşuma gitti. Çok basit bişey ama bi geline çok yakışır :)

Kitap Ayracı

Nasıl fikir ama :)) Kendi fotografınızı çekip bu şekilde bir kitap ayracı hazırlayabilirsiniz sevdiğiniz birine, eğlenceli esprili bişey olur :) İnsanı gülümsetiyor :)

23 Aralık 2012 Pazar

Yumurtalı kumpir tarifi :)


Çok beğenmiş ve tarifini istemiştiniz ve buldum :) Aynı fotografla yayınlanmış tarifi varmış meğersem. www.rengarenkkirmizi.com ' da paylaşılmış.
Malzemeler
2 adet az haşlanmış patates
2 adet yumurta
2 dilim pişmiş ve doğranmış pastırma
2 yemek kaşığı rende peynir
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kıyılmış taze soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Azıcık haşladığımız patateslerimizi uzunlamasına biraz kesip bir tatlı kaşığı yardımı ile içini oyuyoruz. Kabuğunu zedelemeden ve fazla derin olmayacak şekilde oyuyoruz. Her bir patatesin ortasına yarım yemek kaşığı tereyağ koyup üzerine bir yumurta kırıyoruz. Üzerine pastırma, rende peynir, kıyılmış soğan, tuz, karabiber ekleyip 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda maydanozlarıda üzerine serpiştirerek afiyetle yiyebiliriz :)
www.rengarenkkirmizi.com'a da burdan teşekkür edelim bu güzel tarif için :)

Rengarenk bileklikler :)

Bayıldım ben bu bilekliklere, şimdiye kadar paylaştıklarımdan en beğendiğim bunlar oldu :) Özellikle sağdaki üçlünün renkleri harika :)

Yumurtalı patates, kumpir gibi bişey :)

Kumpirin yumurta peynir vs ile yapılmış olanı gibi bişey bu. Kahvaltıda hiçte fena olmayabilir, denemek lazım :)

22 Aralık 2012 Cumartesi

Baykuş kurabiye

Bugün kurabiyelerden gidiyoruz :) Bu da baykuş kurabiye, sadece süsleme kısmını anlatıcam, biçoğunuzun fotograftan anlayacağı gibi, öncelikle yuvarlak küçük iki parçanın ortasına yerleştirilen damla çikolata ile baykuşumuzun gözleri yapılmı. Badem ile gagası yapıldıktan sonra altada tırtıklı bi cisim ile tüy etkisi yaratılmış, herhangi bir mutfak gereci midir kalıp mıdır bilemedim onu. Ama görünüşleri çok şirin :)

Bisikletli banyo :)

Nasıl ama :)

Panda Kurabiye

Bazılarının şekli biraz kayık olsa da çok tatlı görünüyolar :)Kurabiye hamurunuzun bi kısmına azıcık kakao eklemeniz yeterli, gerisi el becerinize kalmış :)

21 Aralık 2012 Cuma

Kemer

Beyler için tasarlanmış bir kemer bu ama ben çok beğendim ben de kullanırım ki bunu. Çok tarz olduğunu düşünüyorum.


Ayakkabılar..

Ayakkabı düzenleme fikri nasıl ama :)

Limon Ağacı

Bir memnuniyetimi paylaşmak istiyorum şimdi sizinle. Bir indirim sitesinden indirimli limon fidanı satın aldık. Çok büyük bir beklentimiz yoktu aslında, kargoyla gelecek olan limon fidanı, bir de indirimli satın almışız falan.. Ama görünce gerçekten çok şaşırdık ve paylaşmak istedim sizinle. İndirimli fiyatı 25tl idi. Normal fiyatı 75tl'miş. Fidanistanbul.com'muş sitesi. Fidan saksısında toprağıyla gayette güzel sarılmış bir şekilde geldi. Eğilmemesi için yanında bambu bir çubuk var. Boyu da 1 metreden fazla. Beni en sevindiren de üzerinde limon olmasıydı. İki tane limon vardı üstünde :) Daha da önemlisi limonlar inanılmaz lezzetli. Tam limonatalık :)
Büyüyünce bu kadar güzel olur inşallah bizimkisi de :)



20 Aralık 2012 Perşembe

Pamuk pamuk kar :)

Bursa'da kar vardı bugün. Seviyorum ben pamuk pamuk yağan karı tüm olumsuzluklarına karşı :) Soğukta olsa olsun, çok güzel görünüyo :) Sıcacık bi çay yapıp manzaranın tadını çıkarıyorum. Size de tavsiye ederim, terapi gibi valla :))

Saymayı öğrenen çocuklar için..

Saymayı öğrenen çocuklar için güzel bir fikir bence bu. Eğlenceli, oyun gibi ama öğretici :)

Fotograf Çekim Tekniği

Bu çok ilginç bişey :O Gerçekten fotograflar böyle yıldızlı yıldızlı mı oluyomuş ki acaba? Fotograf makinasını sevgilimden alır almaz denicem bunu. Çok ilginç gerçekten bir de güzel :)

Sizinde çok ojeniz mi var? :)

Bir sürü ojeniz var ve aradığınız da istediğinizi bulmakta zorlanıyor musunuz? :) Bu bir çözüm olabilir.. Benim aklıma yattı, gayet mantıklı bir çözüm gibi geldi :) Sizce?

19 Aralık 2012 Çarşamba

Bileklik yine..

Bir bileklik modeli daha.. Bunu da çok beğendim ben. Siyah deri iple özellikle çok güzel olur diye düşünüyorum.

Değerli çikolata bunlar :)

Değerli taş şeklinde bir kalıp. Tamam iyi hoş güzel görünüyor ama simli boya hoşuma gitmedi. Sanki jelatini çıkarılmadan yeniyomuş gibi görünüyo parlak parlak :) Kalıbı beğendim ama..

İncili Yaka Yapımı!

Malum süslü süslü yakalar çok meşhur bu ara :) İncili şık bir yakayı kendimiz nasıl yaparızı görüyorum fotografalrda :) Keçenin üzerine sıralanan inciler.. Çok şık olmuş :)

18 Aralık 2012 Salı

Sonbahar Çay Poşeti

Bunlar kitap arasında düzleştirilmiş yaprak gibi geldi bana, kağıt değil sanki. Çay poşetlerine takılmış ne kadar da güzel olmuş :) Sunum gerçekten çok önemli ve basit dokunuşlarla sunum muhteşem olabilir.

Bileklik..

Bir çoğunuz bunu daha önce görmüştür ama ben yine de paylaşmak istedim. Yapım aşamaları böyle anlatılmış. Böyle bir sürü takılınca bilekte çok hoş durmuş bence..

Ev gibi dolappp..

İşinde azıcık başarılı bir marangoza sadece bu fotografı göstererek bile yaptırabilirsiniz. Ben çok beğendim. Bebek odaları, çocuk odaları için çok harika bir dolap :)

17 Aralık 2012 Pazartesi

Mint Kitaplık

Bu kitaplığı çok sevdim. Kitapları sevdiğimden de olabilir gerçi bu. Kitap olan ortamda bulunmak huzur veriyor bana :)

Eiffel Tower

Bize her yol Paris hesabı bir durum :P
Güzelmiş :) Çok gösterişli bir parça..

Göz makyajı

Bunun ayarını her zaman tutturamıyorum, beceremiyorum yani her zaman :) Böyle görünce daha bi kolay göründü sanki gözüme.. Bir de siz bakın dedim :)
Püf noktası da o dumanlı etkinin verilmesi bence.

16 Aralık 2012 Pazar

Papatya Motifli..

Bu hemen hemen hepimizin bildiği klasik motif ancak ben bunda renkleri çok beğendim. Ortada oluşan papatyaları çok sevdim :) Önceki motifli model burada!


Rüzgar gülü, rüzgar gülüüü... :)

Güzel küpeymiş, beğendim ben bunu :)

Çiçek ve mum..

Suyun içinde uzun süre canlılığını koruyacak bir çiçek gerçekten güzel bir dekorasyon aracı olabilir :)

15 Aralık 2012 Cumartesi

Elmalı Çikolata:)

Meyve yemenin en güzel yolu:) Çikolatayla yemektir..

Kek içinde Kek!

İşte bu harika bir fikir. Benim laf kalabalığı yapmama gerek yok, buyrun kendiniz görün :) Kekin içinden çıkan şekillere de kurabiye kalıplarınızla siz karar verin :) Harikaymış bu ya :)