13 Mart 2013 Çarşamba

Nane aromalı içi beyaz çikolata :)










"İsmini bilmediğim bir tarif olduğundan başlıkta da sadece nitelemesini yaptım :) "



Fotografta gördüğünüz lezzetli çikolataların yapım aşamaları gayet basit, ve bu sefer malzemelerini de öğrendim. Çok pratik olduğunu farkettim. Bir çırpıda hazırlanabilecek kolay bir tarif.

.......................................

Malzemeler şöyle;

* 2+1/4 su bardağı pudra şekeri

* Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar oda ısısında yumuşamış margarin

* 2 yemek kaşığı kadar krema

* Bir de ekstra bu tarifte 2 çay kaşığı kadar nane özü (aroması) kullanılmış. Bunu kullanmak zorunda değilsiniz tabi ki ama bulunabilirse güzel olur diye düşünüyorum.

* Son aşamada kaplama için çikolata gerekli ancak burada bir miktar söyleyemiyorum, damak zevkinize ve tercihinize kalmış bir şey.

....................................

Malzemeleri hamur haline getirdikten sonra fotografta gördüğünüz üzere rulo şekline getirip güzelce sarıp dolapta 45dk bekletiyorsunuz. 

Bu arada hamuru dolaptan almadan önce çikolataları benmari usulü denen şekilde yani kaynayan suyun üzeri koyacağınız başka bir kapta eritiyorsunuz.

Dolaptan çıkardığınız hamuru yine fotografta gördüğünüz gibi dilimliyorsunuz.

Bu dilimleri erittiğiniz çikolatanın içine batırıp, güzelce çikolata kaplanmalarını sağlayıp donması için bir kenara alıyorsunuz. Hamur dolaptan yeni çıktığından zaten çikolatayı kısa sürede donduracaktır.

Sonuç güzel görünüyor :) Ellerinize sağlık şimdiden, afiyet olsun :)




2 yorum:

  1. blogunu çok beğendiğimi anlamış olmalısın.Çok ilginç ve güzel tarifler ve uygulamalar mevcut.Eline sağlık.Bu da tam benlikmiş:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim ancak bunlar benim buluşlarım değil, genelde internetten bulduklarımı paylaşıyorum ama bunu denemelisin ben çok sevdim :)

      Sil