31 Ocak 2013 Perşembe

Kalp Havuç

Neden benim aklıma gelmedi ki bu? Salatanın içinde kalp şeklinde havuçlar düşünsenize. Çok güzel olur bence :)

Beyaz Elbise

Çok güzel bir elbisesin ya sen. Bayıldım resmen. Hele de eteği, tam istediğim gibi. Çok şirin ama zarifte bir yandan.. Çok beğendim.

Meyve Dondurma

Bu soğuk günlerde nereden geliyorsa aklıma dondurma paylaşımları :p Ama çok hoşmuş ki bu. Meyve püresi hazırlayıp plastik bardaklarda dondurma fikri. Yaz aylarında özellikle çocuklar için çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. İçinde ne olduğu bilinmeyen dondurmalar yerine, meyve yedirmiş olursunuz. 

30 Ocak 2013 Çarşamba

Güzel Bir Sırt Detayı.

Kumaş boyamak için kullanılan boyalarla da yapılabilir.

Fiyonk Topuz

E çok kolaymış bunu yapmak, çok zor birşey gibi görünüyordu bu fiyonk topuz. Bakar mısınız ne kadar kolaymış. Yakışana yakışıyor valla böyle farklı modeller..

Volkan Kek+Çilek

Hani paylaştığım bir tarif vardı, volkan kek. Hıh o karışımı aynen hazırlayıp kalıba dökünce içine birde çilek batırın. Baksanıza ne kadar harika görünüyor :)

29 Ocak 2013 Salı

Mavi Yaka

Bu yakamı gördünüz mü :) Benim favorim bu, tarzı daha sade, daha çok kendime yakın hissediyorum yani :)

Banyo

Perdeli duşların çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum ama tarz olarak çok hoşuma gitti bu banyo.. Ahşap detaylar çok güzel olmuş..Ahşap ve mermer birarada.

Duvarda ki kablolar

Evin içinde görünmek zorunda olan kabloları şöyle yapmak hiç aklımıza gelmiyor resmen :)

26 Ocak 2013 Cumartesi

Çekiliş kazanmışıııımmm :))

Az önce miladannotlar blogunun çekilişinden Shantaram isimli kitabı kazandığımı öğrendim :) İlk defa bir çekilişten bir şey kazanıyorum, hem de bu okumak istediğim bir kitap. Çekilişlere katılmayı bırakmıştım neredeyse, bana çıkmıyor zaten diyordum :) Gerçekten çok mutlu oldum, Teşekkürler Mila :) Adres bilgilerimi gönderiyorum hemeeen :)

Kurdeladan gül nasıl yapılır?

Çok güzel kurdela nakışı yapanlar var, ben maalesef ancak bunu yapabilirim sanırım :) Ama çok beğeniyorum, gerçekten harika şeyler ortaya çıkıyor. Bu da bir fikir olsun, belki farklı alanlarda da kullanırız. Bluz falan belki..

Mutfak için bişeyler..

Tüm ihtiyaçlarınıza uygun olarak tasarlanmış bir lavabo modeli :) 

25 Ocak 2013 Cuma

Hediye Kutusu Yapımı

Böyle şık hediye kutuları hazırlamak istiyorsanız, şablonun çıktısını alıp renkli kağıtlara uygulamanız yeterli :) Çok hoş kutular gerçekten..

Keçe çanta

Keçe ile uğraşan izleyicilerim olduğunu biliyorum :) Bakın bunlarda kolay ve hoş çantalar. Pek çok amaçla kullanılabilir görüldüğü gibi. Ben beğendim :)

24 Ocak 2013 Perşembe

Düğme Toka

Gidin şöyle bol çeşit olan bir düğmeciye, tanesi 50 kuruş 1 lira olan bu tarz büyük düğmelerden alın çeşit çeşit, birde onlara uygun saç lastiği. Fotografta görüldüğü gibi çeşit çeşit toka elde edilebilir. Hem kendimize he mçocuklarımıza :)

Çakmaklı Dıy :D

Vuuu yok artık daha neler :O Çakmaktan küçücük motor yapmışlar :O

23 Ocak 2013 Çarşamba

Şık babet.

Topuksuz bir ayakkabı bundan daha şık olabilir mi bilmiyorum.

Takı organizer :)

Ben de takılarım için böyle bir kutu aldım ama hala içinde takılarımı bulmakta zorlanıyorum. Meğersem eksik olan içine bir süngermiş :)

21 Ocak 2013 Pazartesi

Volkan kek tarifi

Fotografta da gördüğünüz, dışı biraz sert içi ise yumuşacık çikolata olan, biraz browni gibi bir kek tarifi bu. Finallerimi atlatır atlatmaz mutfağa girdim yeni bişeyler denemek için. Bu tarifi bir yerlere not ettiğimi hatırladım ve deneyip nefis sonucu tadıp bir de güzel yorumlar alınca sizinle de paylaşmak istedim. 
Öncelikle malzemeleri sayalım;
*125 gr. Bitter çikolata 
( Bana fazla acı geliyor o yüzden sütlü kullandım )
*110gr. Tereyağı
( Bildiğimiz margarin de olur ama tereyağının lezzeti farklı tabi )
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yumurta
* vanilin yada vanilya özütü
(vanilin vanilya özütü kadar güzel sonuç vermez ama onun orjinalini bulmak zor olduğundan idare edicez artık :))
 Geçelim şimdi nasıl yapıldığına. Öncelikle tereyağını benmari usulü denen şekilde yani bilmeyenler için anlatmış olayım. Bir kapta suyu kaynatıp onun üzerine başka bir kap içinde yağı koyuyoruz. Doğrudan ateşe temas yok yani. Böylece yağ hiç yanmamış oluyor. Bu şekilde yağı erittikten sonra çikolataları ekleyip yağın içinde iyice eriyip karışmasını sağlıyoruz. Şekeri ekleyip yine iyice karıştırıyoruz. İyice karıştırmaktan kastim tabi ki topak topak olmaması. Ne kadar pürüzsüz bir hamur olursa o kadar güzel olur. Sonra biraz ılımasını beklemeliyiz karışımın çünkü sırada yumurtalar var. Aniden karışıma ekleyip yumurtaların içinde pişmesini istemeyiz :) Karışım soğuyunca hızlıca karıştırarak yavaşça yumurtaları ekliyoruz. Ardından un ve vanilini ekleyip kaplara paylaştırabiliriz. Sufle kapları bu tarif için uygun ama cupcake kalıpları da hoş olabilir. Bir daha ki sefere o şekilde yapmak istiyorum. Benim elimde olmadığı için yapamadım. Kek biraz kabaracağı için kalıpların yaklaşık yarısına kadar hamur koymalıyız.
Sıra geldi fırınlamaya; 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk yeterli oluyor. Ama fırından fırına değişiklikte olabilir, oyüzden bir 8 dakika fırını açmayın ki kabarıklığı gitmesin. Sonrasında kontrol edik durumuna göre fırından çıkarabilir yada biraz daha bekletebilirsiniz. Üzeri çatlayıp içinde ki çikolatayı gördüğünüz an işlem tamamlanmıştır :) Üzeri çatlamasa bile içinin ıslak kalmış olması gerekiyor doğru sonuç için. 
Afiyet Olsuuunn! :)

Kağıt güller :)

İstemeden böyle aralar veriyorum malesef :/ Ama çok cici bir paylaşım ile geri döndüm :) Hazırladığımız şekerlemelerin paketlerini süslemede kullanabileceğimiz gibi bence cupcakelerde falan üzerine süsleme ama amaçlı kullanılabilir :)

16 Ocak 2013 Çarşamba

Pirinç patlağı ve çikolata :)


Yaka Kolyelerim :)

Yeni bir blogum var artık, tasarladığım aksesuarları takıları satışa sunduğum :) Şimdilik sadece yaka tasarımlarım var ama yakında küpelerde gelecek.. 
Yorumlarınızı bekliyorum, desteğinizi esirgemeyin benden :) 
http://neworldonlinestore.blogspot.com/


15 Ocak 2013 Salı

Mavi mavi mavi..

Dost başa düşman ayağa bakarmış derler ama :) Ayakkabıların güzelliğinden mi bahsetsem, o elbise mi etek mi olduğunu bilmediğim şeyin güzelliğinden mi bahsetsem yoksa bu kadar mavinin nasıl göz yormadığından mı bahsetsem bilemedim. Keşke üst kısmını da görsydik. Etek çok ara boy aslında diz hizasında kullanmak kolay değildir, ama bayıldım resmen, çok harika duruyo..
Ayakkabıların markası Giuseppe Zanotti imiş ayrıca.

Sıcacık ayaklar :)

Çok güzelmiş ya bu. Şöyle kalın güzel bi ipten örülse, sıcacık sıcak tutar, süper olmuş ya..

14 Ocak 2013 Pazartesi

Cupcake şeklinde bebek giysileri :)

Bebek hediyesi vermeyi falan düşünüyosanız birilerine bu fikri inceleyin derim. Cupcake'li bebiş giysileri çok tatlı olmuş :)

Sofra düzeni..

Çuval bezi deniyordu sanırım buna, yanlışım varsa düzeltin :) Dekoratif açıdan gayet hoş buldum ben bunu.. Sofralara güzel bir dokunuş olabilir. Çeyizime yapsam mı ki acaba :)

13 Ocak 2013 Pazar

Farklı tarzlar farklı fikirler :)

Ben böyle birşeyi kullanmam ama beğendim o ayrı, farklı fikirler farklı tarzlar hoşuma gider :) Zımba mı deniyor bunlara da yoksa çivi falan mı bilmiyorum ama her alanda kullanılıyorlar gerçekten :)

Kalpli T-shirt :)

12 Ocak 2013 Cumartesi

Kuyruklu ceket

Bu ceket harikaymış, tam benim tarzım :) Çok havalı ayrıca :)

Kırmızı ayakkabı

Kırmızı ayakkabılara bayılıyorum ama her kırmızı ayakkabıda şık olmuyor ne yazık ki. Bu en beğendiklerimden biri.. Bilekten bağlanan ayakkabıların kadını çok zarif ve seksi gösterdiğini düşünüyorum..

11 Ocak 2013 Cuma

Kolye yapımı

Çok kolaymış ki bunun yapımı. Hem de harika görünüyor. Düğme, keçe, zincir, klips, silikon yapıştırıcı gerekiyor. Hatta yapıştırıcıya bile gerek yok, sırf düğme kullanılacaksa dikiledebilir :) Beyaz gömlekle ne kadar da şık durmuş..

Tavşan Ekmek

Şimdi nasıl anlatsm nereden başlasam :) Gördüğünüz üzere tavşan şeklinde ekmekler hazırlanmış. Ekmek oldukları yazıyodu ama bence poğaça hamuruyla falanda yapılabilir. Ancak o şekli nasıl verdiklerini bilemedim. Belki hamarat hanımlar fotografı inceleyip çözebilir bu işi :)

10 Ocak 2013 Perşembe

Ben geldim :)

Günlerdir ard arda sınavların olduğu için blogumla ilgilenemedim. Gerçekten büyük eksiklik hissediyorum böyle zamanlarda.. Ve şimdi yine paylaşımlarımla buradayım :)

8 Ocak 2013 Salı

Sürprizli gelinlik :)

Çok iyi fikir bu ya, düğünde belli bi noktadan sonra o etek çekilmez hal alabiliyor ya da düğün bitiminde bişeyler düşünülüyoda başka bi program varsa, hemen uzun eteği çıkarıp rahat bir şekilde devam edilebilir. Tuttum bu fikri :)

7 Ocak 2013 Pazartesi

Anahtar boyama..

Ben de anahtarımı boyadım böyle ojeyle :) Rengarenk güzel oluyo anahtarlar tavsiye ediyorum. Burada da simlisini yapmışlar, o da güzle olmuş :)

İğne oyası..

Bunu görünce süper bişey geldi aklıma, hani şu marifetli teyzelerin falan ördüğü iğne oyaları varya.. Fotograftaki gibi takılsa saça ne kadar güzel durur.. Bu tarz saç aksesuarları yeni trend olma yolunda hızla ilerliyor bu arada haberiniz ola :)

Çok Lezzetli Hayvancıklar :)

Amanın şunlara bir bakın :) En çok portakalı beğendim ben :)

6 Ocak 2013 Pazar

Dünyanın en tatlı köpeği Boo :)

Gelde sevme şimdi bu köpeği :) Nasıl bir tatlılıktır bu ya :)

Çok zarif bir elbise..

Çok hoş elbise değil mi? Çok zarif bence :) Ama başka renk olsa bu kadar hoş olmazdı sanki...


Pamuk şekerli kurabiye :)

Pamuk şekerli kurabiye mi o :O Çok süper fikirmiş bu, hayran kaldım resmen. Çok severim pamuk şekeri :)

Kahvaltılık bişeyler :)

Bu ekmek diliminin ortasında yumurta pişirme fikrini denediniz mi bilmiyorum ama harika oluyor. Şiddetle tavsiye ediyorum, hele bir de tereyağlısı nefis oluyor :)

5 Ocak 2013 Cumartesi

Boo :)

Şu tatlılığa bakar mısınız?:) Oyunca değil gerçek :) Bayılıyorum bu köpeklere ya, oyuncak gibi resmen, bir de hep şapşal, böyle sevimli bi ifadesi var :) Yaramazlık yapsa bile kızamam ki :) Bir gün mutlaka alıcam bundan bi tane :)


Kız Çocuk Saçı

Bunu nasıl anlatacağımı bir türlü bilemedim ya :) Değişik bi fikir..

Kurşun Kalem Sanatı

Nutkum tutuldu resmen. İnanılmaz bişey bu, ancak bi makina yapabilir insan değill :O

Tavşan Patikler

Ne kadarda şirin patikler bunlar böyle.. Bu gidişle ben daha çok iş çıkarıcam anneme :) Örmesi için her gün farklı bişeyle çıkıyorum karşısına :) Düz örgü, atkı işi falan kolayda patik beceremiyorum malesef pek :/

4 Ocak 2013 Cuma

Kalpli tırnaklar..

Çok tatlı olmuşşşş:) Bayıldım buna, yapmak maharet ister o ayrı :)

Sürpriz Dolap

Sürpriz yumurta gibi dolaplar yapıyorlar yahu, içinden ne çıkacağı belli değil :) Çok hoş çok pratik olmuş ama :)

Ayakkabı süsleme

Bu tarz taşlarla süsleme örnekleri çok fazla ama kaliteli malzeme kullanmak çok önemli bu konuda. Taşların kalitesi, bir ayakkabıyı çok çok daha şık hale getirebilir. Bu çok güzel bir örnek. Çok havalı olmuş..