10 Ocak 2014 Cuma

Turna Kuşu

Uzak doğu inanışına göre bu turna kuşlarından 1000 tane yaptığınız da dileğiniz gerçek olurmuş. Duymuşsunuzdur bunu muhtemelen.. Onu bilmiyorum ama bu kuşlardan yapmak kağıtla uğraşmak terapi gibi geliyor insana. Belki ilkini yaparken zorlanıyorsunuz ama sonra alışıyor insanın eli. Dekorasyon amaçlı kullanmışlar çokta hoş olmuş bence. Bebek odaları için nefis olur mesela, yine rengarenk kağıtlar ile yapılsa..

Kavanoz kapağıı..

Çok yaratıcı, çok güzel görünmüyorlar mı? Ben çok sevdim. Yapılışı basit ama sonuç harika fikirlerden biri bu da. Hani çocuklar için çok cici oyuncak hayvancıklar var. D&R'da falan da var hatta. Hıh onlardan alıyorsunuz, kavanoz kapağının üzerine yapıştırıyorsunuz ama güçlü bir yapıştırıcıyla. Sonrada istediğiniz renk bir akrilik boya ile boyuyorsunuz. Bence sprey boyalar çok pratik :) 3 kat boya ile en iyi sonucu alabilirsiniz ve verniklemeyi unutmayın. Onda da en pratik olanı yine sprey vernik bence.
Sonra kavanozlarınızı hangi amaçla kullanırsınız bilemiyorum :) Kullanım alanları çeşitlendirilebilir :)

9 Ocak 2014 Perşembe

Bu soğuk havaya eldiven şart!

Siz de ellerim "Ellerim çok üşüyo yeaa" diyenlerdenseniz benim gibi, eldiven şartt:) Eski kazakları değerlendirmek için harika fikir değil mi? Helede çok sıcak tutan bir kazağınızı artık giyemiyorsanız bence o kazaktan bir kaç çift eldiven çıkar:) Kış bitmeden böyle eldivenler dikmeli.. Hatta polar vb. kumaş alınıp aynı şekilde kesip ondan da yapılır, "yok ben kazağıma kıyamam" derseniz şayet :) Bilek yerinede bi lastik yaparsınız incecik, oldu da bitti..

Çok şirin cüzdan olur bundan!!

Fikre bakar mısınız? Harika bir "do it yourself" projesi bu. Malzemeler; 2 pet şişe(aynı ölçüde olmalılar), uygun ölçüde fermuar(bence canlı renkler tercih edin) ve son olarak artık bu tür kendin yap işleriyle ilgilenen herkesin sahip olduğu silikon tabancası veya sadece silikon yapıştırıcı oda olmadı sağlamlığına güvendiğiniz başka bir şeffaf yapıştırıcı.
Bozuk paralar için ne kadar şirin cüzdan olur bundan^^ Hatta ben hemen pembe fermuarlısını düşündüm.
Bir fikir de aynı mantıkla kalemlik yapılması! Yani pet şişelerin birini biraz daha uzun bırakacaksınız keserken, iki parça bir araya geldiğinde kalem boyutunda olacak. Aynı mantıkla fermuarı dikeceksiniz. Ay çok güzel fikirmiş ya:))